Η εγκυμοσύνη για τις περισσότερες γυναίκες αποτελεί ορόσημο στην πορεία της ζωής τους και ένα από τα μεταβατικότερα στάδια. Οι αλλαγές στο σώμα, τα μαλλιά, την επιδερμίδα αλλά και την ψυχολογία κατακλύζουν το γυναικείο σώμα κυρίως το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Οι εγκυμονούσες λέγεται συνήθως ότι λάμπουν αλλά εσύ δεν το βλέπεις στο πρόσωπό σου. Πιθανότατα νιώθεις το πρόσωπό σου πολύ λιπαρό ή αντίστοιχα πολύ ξηρό. Αντικρίζεις σημάδια ακμής, μαύρους κύκλους και πανάδες. Έχεις την ανάγκη όμως να συνεχίσεις να νιώθεις γυναίκα, γοητευτική και ελκυστική. Όλα αυτά έρχονται σε σύγκρουση μέσα σου με την ασφάλεια του εμβρύου που κυοφορείς. Θέλεις πάνω από όλα να μην βλάψεις το μωρό σου, αγχώνεσαι και ψάχνεις τα πάντα, τα “πρέπει” και τα “μη”. Έτσι αναρωτιέσαι για το αν θα μπορείς να συνεχίσεις το μακιγιάζ και στην εγκυμοσύνη.Απόλαυσε την περίοδο της εγκυμοσύνης ακόμα και στην περίπτωση που έχεις ναυτίες και ψυχικές διαταραχές. Να φροντίζεις ο καθρέφτης σου να σου δείχνει ότι είσαι μια όμορφη και γλυκιά μέλλουσα μανούλα. Να θυμάσαι πως μια χαρούμενη μανούλα με ανεβασμένη ψυχολογία κυοφορεί ένα χαρούμενο μωρό. Να συμβουλεύεσαι πάντα το γιατρό σου ο οποίος και θα σε διαβεβαιώσει ότι η καλή ψυχολογία είναι το παν και πως το μακιγιάζ στην εγκυμοσύνη δε φέρει κανένα κίνδυνο στο μωράκι σου. Απόφυγε το βαρύ μακιγιάζ που πιθανότατα να έκανες πριν την εγκυμοσύνη γιατί μπορεί να ερεθίσεις το πρόσωπό σου περισσότερο με τις αλλαγές που ίσως να συμβαίνουν στην επιδερμίδα σου. Στο εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα με προσεγμένα συστατικά και χωρίς paraben. Προτίμησε αντί για make up μια κρέμα BB με διακριτικό χρώμα για κάλυψη των ατελειών, ενυδάτωση και δείκτη αντηλιακής προστασίας για προστασία και περιορισμό καφέ κηλίδων. Αν το πρόσωπό σου δεν έχει πολλές ατέλειες επέλεξε μια πούδρα απλά με αντηλιακή προστασία.

Χρησιμοποίησε ένα ρουζ με απαλό χρώμα σε μορφή πούδρας και όχι σε κρεμώδη μορφή για να αφήνεις την επιδερμίδα σου να αναπνέει. Χρησιμοποίησε τη μάσκαρα που έχεις για να τονίσεις το βλέμμα σου και απέφυγε να την εφαρμόζεις στη ρίζα των βλεφάρων αν αυτό σε κάνει να νιώθεις περισσότερη ασφάλεια για το έμβρυό σου. Επίλεψε σκιές σε απαλά χρώματα σε μορφή πούδρας και μολύβι μαλακό για τις λεπτομέρειες του μακιγιάζ σου.Τέλος ολοκλήρωσε το μακιγιάζ σου με όμορφες αποχρώσεις lip gloss και όχι με κραγιόν για να έχεις ένα φρέσκο και υγιές μακιγιάζ.

Να θυμάσαι πως η εγκυμοσύνη είναι το ωραιότερο θαύμα της φύσης ακόμα και με τις ταλαιπωρίες της και δεν είναι αρρώστια. Απόλαυσε τους εννέα μήνες ως μέλλουσα μανούλα αλλά και ως γυναίκα!