Καθώς όλες ξέρουμε η τέχνη του μακιγιάζ είναι πολύ ιδιαίτερη. Πολλές γυναίκες την χαρακτηρίζουν πολύπλοκη και αγχώνονται κάθε φορά που θέλουν να βαφτούν. Εμείς ήμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε, να σας λύσουμε απορίες και να κάνουμε το μακιγιάζ μια καθημερινή ευχάριστη εμπειρία.

Ένα από τα συχνότερα ερωτήματα σας είναι: ‘’με ποια σειρά να χρησιμοποιήσω τα προϊόντα;’’

Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει μόνο μία σειρά, με την οποία μπορείς να βαφτείς, αλλά κάποιοι βασικοί κανόνες,προκειμένου να απλωθούν και να σταθούν σωστά τα προϊόντα του μακιγιάζ. Γι’ αυτό και θα παρουσιάσουμε τα 7 βασικά βήματα, για την πιο γρήγορη και πετυχημένη εφαρμογή του μακιγιάζ, έτσι ώστε να μην αγχώνεται καμία γυναίκα κάθε φορά που θέλει να βαφτεί.

1ο Βήμα:

Ενυδατική ή primer: Πάντα σε καθαρό δέρμα εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα ή ακόμα καλύτερα το primer. Πάντα ένα από τα δύο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, τις ανάγκες του και την περίσταση για την οποία βάφεστε. Τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα primer έχουν κατακλύσει την αγορά και αποτελούν την καλύτερη λύση για ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ. Εάν πρόκειται για πρωινό βάψιμο, μην ξεχνάτε ποτέ να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα είτε μόνη της σαν βάση για το μακιγιάζ, είτε μέσα στην ενυδατική ή στο primer. Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή είναι τα μάτια. Χρειάζονται ενυδάτωση γιατί με τις επαναλήψεις το δέρμα αφυδατώνεται, γεμίζει λεπτές ρυτίδες κάτω από τα μάτια, που αν δεν τις προσέξετε μπορεί να μείνουν για πάντα.2ο Βήμα:

Make up ή Foundation: Επιλέξτε την καταλληλότερη απόχρωση, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, που να εναρμονίζεται στο χρώμα του δέρματός σας. Πολύ πιθανόν να έχετε 2 αποχρώσεις, μία σκουρόχρωμη για το καλοκαίρι και μία ανοιχτόχρωμη για το χειμώνα. Φυσικά μπορείτε να τις αναμείξετε, για τις μεταβατικές περιόδους, π.χ. άνοιξη, φθινόπωρο.3ο Βήμα:

Κονσίλερ: Είναι η «μαγική» κρέμα, για να καλύψει τις ατέλειες. Συνήθως χρησιμοποιείται μετά το make up και κυρίως κάτω από τα μάτια, για να δώσει λάμψη στο βλέμμα, καλύπτοντας τους μαύρους κύκλους και να δείξει το πρόσωπό σας ξεκούραστο. Επιλέξτε απόχρωση που να ταιριάζει στο δέρμα σας, αλλά να είναι έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτή από το make up σας, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Στην επιλογή του κονσίλερ εκτός από την απόχρωση, προσέξτε και την πυκνότητά του, ώστε να είναι ρευστό, να απλώνεται εύκολα, αλλά και να μένει στο δέρμα.


4o Βήμα:

Πούδρα: Ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ αποτελεί η πούδρα, την οποία καλό είναι να τη βάζετε με ένα pom pom ταμποναριστά.Επίσης σας βοηθάει στο να αποφύγετε μουτζούρες καθώς αφαιρεί την πολύ λιπαρότητα των makeup ή foundation. Επιλέξτε την απόχρωση της αρεσκείας σας, πάντα σε εναρμόνιση με το χρώμα του δέρματός σας και ανάλογα με την όψη που θέλετε να πετύχετε. Μια διάφανη πούδρα θα τελειοποιήσει το μακιγιάζ σας και θα έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μια σκουρότερη πούδρα θα δώσει την ωραία όψη του ηλιοκαμένου. Στο τέλος της εφαρμογής της ένα πινέλο θα αφαιρέσει την περιττή ποσότητα.


5o Βήμα:

Μάτια: Αν δεν είστε σίγουρες για το χέρι σας, βάλτε λίγη πούδρα κάτω από τα μάτια, έτσι ώστε αν πέσουν υπολείμματα σκιάς να τα απομακρύνετε με ένα πινέλο. Το πώς θα βάψετε τα μάτια είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, ανάλογα με το look που θέλετε να πετύχετε, την εποχή και τις τάσεις της μόδας, αλλά και την ώρα που βάφεστε καθώς και την περίσταση. Στα μάτια συνήθως εφαρμόζετε πρώτα τη σκιά, μετά το μολύβι ή το eyeliner για να τονίσετε το περίγραμμά τους και στο τέλος τη μάσκαρα. Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο από τα παραπάνω βήματα ανάλογα με την ώρα, π.χ. αν είναι πρωί μπορεί να βάλετε λιγότερο μολύβι και περισσότερη μάσκαρα.6o Βήμα:

Ρουζ: Πολλοί make up artists βάζουν πρώτα την πούδρα. Όταν βάφεστε όμως μόνες στο σπίτι ίσως να είναι καλύτερο να φορέσετε πρώτα το ρουζ. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που κάνετε κάποιο «λάθος», π.χ. σας βγήκε πιο έντονο, να μπορείτε να το διορθώσετε βάζοντας από πάνω λίγη ανοιχτή πούδρα. Το ρουζ τοποθετείται συνήθως αφού χαμογελάστε έντονα, πάνω στα «μήλα» του προσώπου και το σβήνετε προς τα αυτιά και τους κροτάφους. Προσοχή στην ποσότητα, αλλά κι αν πάλι μπει λίγο παραπάνω, με λίγη ανοιχτή πούδρα διορθώνεται.


7o Βήμα:

Χείλη: Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο αφορά τα χείλη. Έχετε τα χείλη σας πάντα καλά ενυδατωμένα, ώστε στο τέλος του μακιγιάζ τους να έχετε μία υγιή όψη, χωρίς ξεφλουδίσματα και σκασίματα. Μην ξεχνάτε ποτέ το περίγραμμα των χειλιών, γιατί αποτελεί τα «όρια» εντός των οποίων θα βάψετε τα χείλη σας, αλλά και κυρίως γιατί σας βοηθάει να διορθώσετε ατέλειες των χειλιών σας, π.χ. να τα μεγαλώσετε ή να τα μικρύνετε. Επιλέξτε τις αποχρώσεις περιγράμματος χειλιών και κραγιόν, ώστε να δίνουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα και αποφύγετε τις αντιθέσεις. Μετά από το κραγιόν χρησιμοποιείστε ένα διάφανο lip gloss, για φυσικό αποτέλεσμα ή μία απόχρωση που θα τονίσει τα χείλη και θα τα κάνει πιο σαρκώδη.