Τις βλέπεις και τις ακούς συνέχεια αλλά δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνουν έτσι ώστε να διαλέξεις και να τις δοκιμάσεις. Ας τις δούμε με λίγα λόγια τι κρέμα είναι η καθεμία και σίγουρα θα μπορέσεις να καταλάβεις πόσα πράγματα μπορούν να σου παρέχουν.

ΒΒ κρέμα σημαίνει beauty balm cream και ουσιαστικά είναι ενυδατική κρέμα ημέρας με χρώμα για ελαφριά κάλυψη. Με αυτή την κρέμα εξασφαλίζεις ενυδάτωση και θρέψη. Χαρίζει λάμψη και έχει αντιοξειδωτική προστασία ενώ ταυτόχρονα σε προστατεύει απο τις υπεριώδης ακτίνες του ηλίου. Στο εμπόριο θα τη βρείς σε 3-4 αποχρώσεις που να ταιριάζουν στο χρώμα του προσώπου σου και με αναγραφόμενο δείκτη προστασίας. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν προσφέρουν πλήρη κάλυψη ατελειών του προσώπου όπως κάνει ένα makeup. Μπορεί να εφαρμοστεί ως ενυδατική κρέμα, ως βάση για το μακιγιάζ ή και για να κάνεις bare μακιγιάζ, ολοκληρώνοντας μετά τη χρήση του με μια πούδρα.

CC κρέμα σημαίνει color correct cream και είναι η εξέλιξη της BB cream με περισσότερα θρεπτικά συστατικά και καλύτερη κάλυψη. H κρέμα αυτή λειτουργεί ως primer, foundation, ενυδατική, αντηλιακή αλλά και αντιγυραντική. Βασικός στόχος της είναι η διόρθωση της επιδερμίδας απο δισχρωμίες όπως, πανάδες και φακίδες και δίνει φωτεινότητα στα θαμπά πρόσωπα. Κυκλοφορούν στο εμπόριο σε δύο αποχρώσεις ανάλογα με το χρώμα του προσώπου σου.

Εάν το προσωπό σου εμφανίζει συγκεκριμένες ιδιαίτερες ατέλειες, σε ενημερώνουμε πως οι cc κρέμες κυκλοφορούν και σε διάφορους ιδιαίτερους χρωματισμούς για να σε απαλάξουν.Υπάρχει η μωβ απόχρωση για εσένα που το πρόσωπό σου έχει χρώμα υπότονο και κίτρινο.Η πράσινη κρέμα είναι για εσένα που θέλεις να καλύψεις κοκκινίλες, το κίτρινο και πορτοκαλί για να καλύψεις μελανιές και γενικά μελανά σημεία. Τέλος η ροζ απόχρωση έρχεται για να δώσει λάμψη, ιδανική για ένα πρόσωπο που δεν έχει δυσχρωμίες αλλά εμφανίζει θαμπάδα.

Kαι για τα ματάκια σου όμως η επιστήμη έχει μεριμνήσει με προιόντα ΒΒ και CC κρέμες ματιών για να καλύψεις, απαλύνεις, φωτίσεις και ενυδατώσεις την ευαίσθητη περιοχή των ματιών σου. Η περιοχή των ματιών είναι εξίσου σημαντική με την περιποίηση του προσώπου και δεν πρέπει να το παραβλέπεις. Οι κρεμούλες θα προστατέψουν τα μάτια απο τις ακτίνες του ηλίου,θα επιβραδύνουν την εμφάνιση των ρυτίδων, και το βλέμμα σου θα είναι φωτεινό και αναζωογονημένο.